Data Protection Officer – zákonný požadavek vyřešíme formou služby

Data Protection Officer – zákonný požadavek vyřešíme formou služby

23. 08. 2019
Po které pracovní pozici bude mezi evropskými zaměstnavateli v následujících měsících největší sháňka? Její český název zní pověřenec pro ochranu osobních údajů, anglický pak Data Protection Officer nebo též zkráceně DPO (dále jen pověřenec nebo DPO).

NGSS vyřeší zákonný požadavek dodávkou činnosti DPO formou služby!

Podle odhadu respektované organizace IAPP sdružující profesionály zaměřené na ochranu osobních údajů bude v roce 2018 nutné celosvětově obsadit 75 000 takových míst, z toho zhruba třetinu přímo v EU. Jedná se totiž o jeden z klíčových požadavků nového Nařízení na ochranu osobních údajů (anglicky zkráceně GDPR), které začíná platit od 25. května 2018 jednotně v celé EU.

Pověřenec bude mít ve firmě zvláštní nezávislé postavení. V určitých případech budou muset správci a zpracovatelé osobních údajů tuto pozici obsadit, ať se jim to líbí, či nikoli. Jindy bude jmenování dobrovolné jakožto součást dobré praxe.

Základním posláním pověřence je být nezávislým garantem správného nakládání s osobními údaji uvnitř organizace a také prostředníkem mezi organizací, dozorovým orgánem a veřejností. V tomto textu se pokouším odpovědět na otázku, koho se povinnost pověřence jmenovat týká a co budou jeho hlavní úkoly.

Nechte nám na sebe kontakt a společně najdeme ideální řešení pro vaši bezpečnost

Jaromír Žák
Jaromír Žák
Ředitel
Jaromír se podílí na rozvoji a strategii našeho businessu a zodpovídá za kvalitu veškerých služeb.
Rychlý kontakt
Náš konzultant se vám ozve do 24 hodin od poptávky.
Individuální přístup
Poradíme vám s vaším problémem a najdeme pro vás ideální řešení na míru.
Náskok před konkurencí
Kromě toho, co vás zajímá, si vždy odnesete i něco navíc, abyste byli neustále krok před konkurencí.
NEXT GENERATION SECURITY SOLUTIONS s.r.o.
U Uranie 18, 170 00 Praha 7

IČ: 06291031
DIČ: CZ06291031

NGSS má zaveden systém řízení bezpečnosti informací dle normy ČSN ISO/IEC 27001:2014. Politika systému řízení bezpečnosti informací (ISMS) NGSS zde.
Etický kodex
Nevíte si rady?
Ozvěte se nám.