IBM Security QRadar®: Ochrana vašeho podnikání

IBM Security QRadar®: Ochrana vašeho podnikání

22. 10. 2021
IBM Security QRadar® je platforma pro správu zabezpečení sítě, která pomáhá při obraně proti rostoucím kybernetickým hrozbám a zároveň modernizuje a rozšiřuje bezpečnostní operace prostřednictvím integrovaných funkcí detekce, vyšetřování a reakce. Jinými slovy, stejně jako vojenský radar detekuje blížící se nepřátelské rakety a letouny, odhaluje QRadar kybernetické hrozby ohrožující na vaše podnikání.

IBM® QRadar® Security Information and Event Management (SIEM) pomáhá bezpečnostním týmům přesně detekovat a prioritizovat hrozby v rámci celého podniku a poskytuje vhledy, které týmům umožňují rychle reagovat a snížit tak dopad incidentů. Díky konsolidaci protokolů událostí a dat o síťových tocích z tisíců zařízení, koncových bodů a aplikací distribuovaných po celé síti, umožňuje QRadar korelovat všechny tyto informace a agregovat související události do jednotlivých výstrah, aby urychlil analýzu a nápravu incidentů. QRadar SIEM je dostupný i v cloudovém prostředí. 

společnost IBM o svém produktu

 

Proč potřebujete QRadar®  

Jednoduchá odpověď zní: abyste ochránili svoji společnost před kybernetickými hrozbami. QRadar® v reálném čase analyzuje data TCP/IP protokolu a síťové toky (flows), aby identifikoval škodlivou aktivitu, kterou je následně možné rychle zastavit a zabránit tak poškození dat společnosti.

Útočníci se stávají stále důmyslnějšími a detekce známých hrozeb tak sama o sobě nestačí. Vaše společnost musí být schopná detekovat mírné změny v chování sítě, uživatelů nebo systému, které můžou pomoci odhalit dosud neznámé hrozby.

 

Jaké jsou výhody QRadaru®

  • Umožňuje bezpečnostním týmům centralizovaný náhled do celopodnikových bezpečnostních dat a náhled na hrozby s nejvyšší prioritou.
  • Díky schopnostem detekce anomálií mohou bezpečnostní týmy rychle identifikovat změny v chování uživatelů, které by mohly být indikátorem neznámé hrozby.
  • Používá automatizovanou bezpečnostní inteligenci k rychlému a přesnému rozpoznání a upřednostnění hrozeb.
  • Z jednoho podokna mohou analytici zabezpečení monitorovat místní, cloudová a hybridní prostředí.
  • Obsahuje více než 450 předem připravených modulů podpory zařízení (DSM), které poskytují integraci výchozího nastavení v dalších prvcích zabezpečení.
  • Nabízí jednoduchý editor DSM s intuitivním grafickým uživatelským rozhraním (GUI), který umožňuje bezpečnostním týmům snadno definovat, jak analyzovat protokoly z vlastních aplikací.
  • Podporuje širokou škálu technologií, aplikací a cloudových služeb, které zákazníkům pomáhají získat komplexní přehled o aktivitách celého podniku.
  • Koreluje a analyzuje různé datové typy z celé řady zdrojů (data koncových zařízení, údaje o síťové aktivitě, data o zranitelnosti, údaje o uživateli a identitě apod.)
  • Obsahuje řadu funkcí pro detekci anomálií a chování již ve výchozím nastavení. Bezpečnostní týmy zde ale mohou vytvářet i vlastní nastavení, přizpůsobovat detekce anomálií a stahovat více než 265 předdefinovaných aplikací z IBM Security App Exchange.
  • Vytváří grafy vztahů v rámci vyšetřování hrozeb a vizualizuje tak data vyšetřování zejména ve spojení s ostatními IOC, aktivy (assety), uživateli nebo vyšetřováními.

 

Jak to vypadá v praxi

Pokud vás zajímá, jak vypadá použití IBM Security QRadaru® v praxi, podívejte se na případovou studii, ve které jsme našemu klientovi z oblasti městské správy implementovali právě toto SIEM řešení.

Implementovat ho můžeme i do vaší společnosti. Stačí, když se nám ozvete a společně se domluvíme na dalším postupu.

Tip na závěr: Integrace produktu IBM Security QRadar® s produktem IBM Security SOAR® umožňuje bezpečnostním týmům urychlit dobu odezvy incidentů. Je tedy výhodné je zkombinovat.

Nechte nám na sebe kontakt a společně najdeme ideální řešení pro vaši bezpečnost

Jaromír Žák
Jaromír Žák
Ředitel
Jaromír se podílí na rozvoji a strategii našeho businessu a zodpovídá za kvalitu veškerých služeb.
Rychlý kontakt
Náš konzultant se vám ozve do 24 hodin od poptávky.
Individuální přístup
Poradíme vám s vaším problémem a najdeme pro vás ideální řešení na míru.
Náskok před konkurencí
Kromě toho, co vás zajímá, si vždy odnesete i něco navíc, abyste byli neustále krok před konkurencí.
NEXT GENERATION SECURITY SOLUTIONS s.r.o.
U Uranie 18, 170 00 Praha 7

IČ: 06291031
DIČ: CZ06291031

NGSS má zaveden systém řízení bezpečnosti informací dle normy ČSN ISO/IEC 27001:2014. Politika systému řízení bezpečnosti informací (ISMS) NGSS zde.
Etický kodex
Nevíte si rady?
Ozvěte se nám.